15 april 2019

“Mijn komst naar MCC voelt als een warm bad“

In onze vorige blog hebben wij het belang van persoonlijke aandacht in ons werk aangekaart. Afgaand op de zeer positieve ontvangst van dat verhaal durven wij de conclusie wel aan dat die interesse wederzijds is. Om MCC als partner meer gezicht te geven, laten we daarom de komende tijd enkele MCC-toppers aan het woord. Martijn de Bokx, sinds anderhalf jaar ICT-consultant, was bereid het spits af te bijten en we hoefden hem bepaald niet te smeken.

Wat houdt jouw werk zoal in en wat vind je het leukst?

“Mijn baan is erg divers en dat maakt het sowieso al leuk. Een deel van de tijd zit ik binnen op Support, maar de meeste tijd ben ik bij klanten aan het werk. Bij het buitendienstwerk moet je denken aan zaken als installaties van hardware, internettelefonie en het overzetten van ICT-omgevingen. Ik heb dus veel contact met klanten en dat is deels de reden dat ik niet ben doorgegaan in elektra, waar ik in eerste instantie voor ben opgeleid. Om de overstap te maken van elektra op mbo 2-niveau naar ICT op mbo 4-niveau heb ik allerlei cursussen gedaan.”

Welke werkgever zit nu te treuren om jouw vertrek?

“Nou, dat zal wel meevallen hoor. Maar hiervoor heb ik gewerkt bij Simaxx die gebouw- en klimaatbeheerssystemen leveren. Daarvoor kort bij KPN en nog iets eerder bij Hollander Techniek in met name de winkelautomatisering. Ik heb in die tijd ook nog heel wat kabels getrokken. Alles bij elkaar heb ik als 27-jarige toch al tien jaar werkervaring.”

Met de krappe arbeidsmarkt kun je bijna overal aan de slag. Waarom MCC?

“Om te beginnen is MCC met een tiental medewerkers goed te overzien. Bij grote organisaties ben je al snel een nummer. Daarnaast zijn mijn collega’s heel toegankelijk en is de werksfeer lekker informeel. Je krijgt ook nog eens veel vrijheid in hoe je je werk invult en m’n collega’s geven me veel vertrouwen. Na een wat kleiner project mag ik binnenkort mijn eerste grotere project zelfstandig doen met een transitie naar de cloud. Het verbaast me dus niet dat er heel weinig personeelsverloop bij MCC is. Grappig genoeg ben ik geboren in het jaar dat MCC, althans de voorloper, is opgericht. Dat kan haast geen toeval zijn!”

Zijn er dan helemaal geen minpunten?

“Nou, dat is wel even goed nadenken. Als het al een minpunt is, dan is het wel eens lastig als klanten ons advies in de wind slaan. Die houden soms teveel vast aan het verleden en het vertrouwde. Dat heeft dus niets met MCC zelf te maken, maar is iets waar ik wel eens moeite mee heb. En als het aan mij ligt dan zou ik best wat meer met VoIP willen doen want dat vind ik heel interessant. Maar je kunt natuurlijk niet alles hebben.”

Wil je tot slot nog iets kwijt over je privéleven?

“Ik ben geboren in Eindhoven en woon tegenwoordig in Putten. Niet alleen, maar met mijn vrouw met wie ik in 2017 ben getrouwd. In mijn vrije tijd vind je me op mijn mountainbike of ben ik thuis in de weer met domotica. In het verlengde van mijn werk dus, alleen levert het niks op maar het is wel net zo leuk! Als mensen nog meer willen weten, dan kunnen ze me altijd even aanschieten als ik een keer over de vloer kom.”