Peter van Dusschoten
22 juni 2018

Office 365: Microsoft Stream

In het kader van “kennis is macht, maar delen is kracht” schrijven wij de komende weken over specifieke mogelijkheden met Office 365.  Zo wordt Microsoft Stream uitgelicht in deze blog.

Wat is Office 365?

Office 365 is hét antwoord op efficiënt (samen)werken: altijd up-to-date, schaalbaar qua gebruikers & functionaliteit, alle gebruikers werken met dezelfde versie, beheer & onderhoud automatisch uitgevoerd en dit alles volledig geïntegreerd in jullie bestaande ICT-omgeving. Met Office 365 wordt alle standaard functionaliteit  van Microsoft Office (en veel meer) aangeboden in een abonnementsmodel; geen eenmalige investering en meteen aan het werk.

Bruikbare informatie

Aan informatie geen gebrek tegenwoordig. Is het vanuit jullie organisatie niet beschikbaar? Dan biedt het internet op veel vragen wel een (richtinggevend) antwoord. Maar is dat ook bruikbaar? En wil je überhaupt wel dat iedere medewerker z’n eigen weg vindt om tot oplossingen te komen?

Denk bijvoorbeeld aan een werkinstructie voor jullie serviceteam om een machine te herstellen na een storing. Hoe vaak gebeurd het niet dat iedere medewerker z’n eigen werkwijze hanteert en, ondanks goede wil, toch een aantal belangrijke controles over het hoofd ziet.

Digitaliseer met Microsoft Stream

Microsoft Stream maakt het mogelijk om bijvoorbeeld al jullie werkinstructies te standaardiseren en te digitaliseren in een video. Servicemedewerkers krijgen via Microsoft Stream toegang tot een online portal waar al deze video-informatie centraal beschikbaar is.

Maak gebruik van de zoekfunctie waarmee in dit geval alle werkinstructies doorzoekbaar zijn op gesproken & weergegeven tekst. Voor de perfecte weergave optimaliseert Microsoft Stream de informatie voor jouw apparaat (mobiel, tablet, laptop of PC) en wordt rekening gehouden met de beschikbare internetverbinding.

Microsoft Stream biedt meer

Standaardiseer jullie content voor alle collega’s. Zo zijn nieuwe collega’s snel(ler) ingewerkt met betrekking tot standaard werkinstructies & procedures én is het mogelijk om jullie verkoopteam met gestandaardiseerde productinformatie te ondersteunen.

Benieuwd naar de toegevoegde waarde van Microsoft Stream voor jullie organisatie? Neem contact op voor een afspraak op locatie.

Bel ons voor een afspraak