André van Ramshorst
24 september 2018

‘Wake-up call’ voor ISDN-gebruikers

Met het moordende tempo waarin technologieën elkaar de afgelopen decennia hebben opgevolgd, is tegelijkertijd ook het aantal afgedankte producten snel gegroeid. Op het ‘kerkhof van de technologie’ struikel je inmiddels over iconische items als de audiocassette, walkman, VHS-recorder, Atari 2600, Commodore 64 (en VIC-20) en floppy disc. Per 1 september volgend jaar kan ISDN daar grotendeels aan worden toegevoegd. Dat heeft meer consequenties dan u wellicht zou denken.

Beste alternatief

Op genoemde datum stopt KPN met de exploitatie van ISDN. Inmiddels werkt ongeveer de helft van alle bedrijven al geheel of gedeeltelijk met het belangrijkste en beste alternatief: VoIP. Voice over IP, ook bekend als internetbellen of hosted telefonie, heeft dan ook veel voordelen. Het is flexibel, schaalbaar, vrijwel onderhoudsvrij en in de meeste gevallen veel goedkoper dan ISDN-bellen. De besparingen kunnen, uiteraard afhankelijk van de omvang en type bedrijf, makkelijk oplopen tot honderden euro’s per maand. Dat zit hem niet alleen in de belkosten zelf, maar ook in de maandelijkse kosten die je per ISDN-lijn betaalt.

Altijd ‘virtueel’ aanwezig

Dan vergeten we nog bijna de koppelingen die gemaakt kunnen worden met systemen als CRM en de mogelijkheden van VAMO. Met Vast-Mobielintegratie worden mobiele nummers onderdeel van de centrale zodat u bijvoorbeeld ook onderweg via een vast nummer kunt bellen en dus ‘virtueel’ altijd aanwezig bent voor klanten. Weg gehannes met uitwisselen van mobiele nummers. Op dezelfde manier kunt u op nieuwe locaties die nog niet operationeel zijn, al wel bereikbaar zijn. Heeft uw organisatie veel telefoonverkeer tussen winkels of vestigingen onderling, dan vallen die kosten met VoIP in één keer weg. Tot zover het ‘VoIP promotiepraatje’. Omdat geen twee bedrijven hetzelfde zijn, geldt dat ook voor de optimale telefonie-oplossing.

Wakker schudden

Daarom gaan we bij MCC graag ruim tevoren met u om de tafel om zowel uw huidige situatie en abonnementsstructuur als die over pakweg vijf jaar in kaart te brengen. Gaan uw medewerkers bijvoorbeeld meer thuiswerken, wordt uw buitendienst groter of juist niet? Allemaal zaken die van invloed zijn op wat u nodig heeft. Kunnen we meteen de frankeermachine, pinapparaten en het alarm c.q. de intercom in het verhaal meenemen. Die lopen veelal ook via ISDN en worden nogal eens vergeten. En omdat nog niet alle bedrijfspanden qua infrastructuur geschikt zijn voor VoIP, kunnen we ook daar hopelijk nog wat mensen op tijd wakker schudden.