7 november 2018

Periodiek updaten? U kunt hackers niet blijer maken!

Weleens gehoord van parttime hackers, gelegenheidsphishing of periodieke cybercrime? Wij ook niet en dat heeft een reden: ze bestaan geen van allen. Je kunt namelijk van deze moderne schurken veel zeggen, maar niet dat ze lui zijn. En omdat zij 24/7 alert zijn, mag u niet achterblijven. Daarom werkt een overgrote meerderheid in het bedrijfsleven met automatische software-updates. Doet u nog niet mee? Dan zijn de komende minuten leestijd heel goed aan u besteed.

Duimen draaien

Misschien bent u zelf, of uw ICT-partner, vrij traditioneel ingesteld en worden software- c.q. beveiligingsupdates nog steeds periodiek en op klantlocatie pc voor pc geïnstalleerd. Denk hierbij met name aan het updaten van gangbare software als Office, Windows, Explorer, Adobe, antivirussoftware, Google Chrome en dergelijke. Dat gebeurt veelal ook nog eens tijdens werktijd waardoor gebruikers tijdelijk niet verder kunnen. Het is bovendien slechts een momentopname. Pas wanneer de systeembeheerder zijn hielen heeft gelicht, zal blijken of alles ook naar behoren werkt.

Proactieve monitoring

Met automatische updates, die wij op afstand voor u doorvoeren en monitoren, veegt u al deze nadelen in één klap van tafel. Te meer omdat een groot deel van het werk ook na kantooruren kan plaatsvinden. Dankzij onze proactieve monitoringsoftware kunnen we al voortijdig signaleren dat er iets fout dreigt te gaan. Bijvoorbeeld omdat we kunnen zien dat een systeem niet up-to-date is. We kunnen dan meteen actie ondernemen voordat een hacker dat doet. Bovendien zijn we in staat bepaalde patronen te ontdekken in storingen of beveiligingslekken. Dat is zeker met oog op de AVG mooi meegenomen.

En zeker, we komen wat minder vaak op bezoek. Maar als we er dan zijn om zaken aan te pakken die we niet op afstand kunnen of willen doen, dan is er meer tijd om werkelijke problemen aan te pakken of meer strategische zaken te bespreken. Alle ‘brandjes’ zijn immers al geblust.