19 december 2018

Wilt u één leaseauto of tien nieuwe werkplekken?

Budgetteren. Uit ervaring weten we dat dit onderwerp niet hoog op de bucketlist staat van veel MKB-bedrijven. Is een begroting eenmaal gemaakt, dan is de post ICT vaak nog altijd een ondergeschoven kindje. En dat terwijl het met de toename van het aantal devices, flashy apps en technologieën als Internet of Things allang niet meer alleen achter de schermen gebeurt. Voldoende, en vooral tijdig begroten loont!

Haperende performance

Het merendeel van onze klanten neemt hun hele ICT bij ons af, van server met netwerkapparatuur tot complete werkplekken. Een server gaat in de regel tussen vijf en acht jaar mee. Technisch gezien dan. De performance is een ander verhaal. Juist vanwege de aanslag die nieuwe technologieën en bijvoorbeeld de vele omvangrijke software-updates op een server hebben, begint die in veel gevallen al na een jaar of vier terug te lopen. Dan kun je beter eerder gaan vervangen en/of alvast gefaseerd werkplekken gaan vernieuwen. Doormodderen kan natuurlijk ook, maar is uiteraard niet verstandig. En als je voor je mobieltje al een half jaar tevoren gaat oriënteren op een nieuw apparaat en abonnement, waarom dan niet voor je ICT?

Waar kennen we dat van?

Voor bedrijven die overstappen naar Office 365, of al over zijn, kan gericht begroten en dus vooruitblikken een goed moment zijn om in z’n geheel naar de cloud over te stappen. Dat betekent overigens niet, zoals wel wordt gedacht, dat je dan automatisch goedkoper uit bent. Uitgaande van 50 euro per cloudwerkplek per maand en pakweg 10 medewerkers kom je dus al snel op 500 euro per maand. Daar komt dan alle software nog bij. Maar je bent wel af van zaken als onderhoud, beveiliging, aircovoorzieningen, verzekering en grote uitgaven in één keer. En je weet per maand precies waar je qua kosten aan toe bent. Hé, waar hebben we dat meer gehoord? O ja, bij leaseauto’s!

Bijdrage aan bedrijfsresultaat

En weet u wat het gekke is? Zo’n auto kost iedere maand meer dan de eerder genoemde tien werkplekken en die beslissing is vaak in een kwartiertje genomen. Het zou dan toch des te logischer zijn om juist in ICT te investeren en die om de vier jaar te vervangen. ICT draagt immers, in tegenstelling tot die leasewagen, wel degelijk bij aan uw bedrijfsresultaat. Wat let u om op korte termijn gewoon eens vrijblijvend met iemand van MCC te sparren over uw toekomstplannen en de mogelijke rol van uw ICT daarin? Dan nemen we meteen ISDN in dat gesprek mee dat komend jaar immers stopt. Mocht u nog geen goede voornemens hebben voor 2019, dan weet u nu wat u te doen staat.