22 juli 2019

Vakantiewerk: leuke klusjes voor MCC?

Of we op zoek zijn naar jongeren die tijdens de zomermaanden liever hun portemonnee vullen dan ballonnetjes met lachgas? Nee hoor, we hebben wat dat betreft alles mooi op de rails. We zijn evenmin zelf op zoek naar een bijbaantje als tomatenplukker of vakkenvuller. Wat we wel willen, is u en uw collega’s een zorgeloze vakantie bezorgen door tijdens uw afwezigheid uw ICT in de lucht te houden.

MCC-er inhuren

Uw klanten verwachten immers het hele jaar door en 24/7 de beste performance, betrouwbaarheid en gebruikerservaring. En omdat hackers ook tijdens hun vakantie ‘doorwerken’, kunt u ook qua veiligheid niet verslappen. Dus gaan een of meerdere van uw ICT-mensen er een tijdje tussenuit? Zorg dan voor voldoende back-up. Afhankelijk van uw specifieke bedrijfs- en personeelssituatie kan dat uiteenlopen van remote monitoring en beheer tot het tijdelijk inhuren van een of meerdere MCC-medewerkers. Het laatste wat u wilt is dat uw ICT-collega bij terugkomst zoveel ellende tegenkomt dat hij of zij acuut weer aan vakantie toe is. Die collega denkt daar vast net zo over.

‘Snuffelsessie’

De vakantieperiode is bovendien een uitgelezen moment om bepaalde zaken aan te pakken die al wat langer liggen. Dat kunnen problemen zijn, zoals storingen en het niet tijdig verhelpen ervan omdat er geen (goede) SLA of onderhoudsovereenkomst is. Maar bijvoorbeeld ook die medewerker die met King ERP werkt die lang beloofde training of cursus geven. Of investeringen voorbereiden in andere software, hardware en/of een andere ICT-partner. Een mooi moment dus ook om eens wat nader aan zo’n andere partij te ‘snuffelen’ en ze te laten zien wat ze in huis hebben.

Neem voor meer informatie of een afspraak voor een ‘snuffelsessie’ contact op met André van Ramshorst (andre@mcc.nu). Hij is net terug van ICI PARIS en is er helemaal klaar voor…