4 februari 2020

Liever geen succesverhaal? Succes ermee!

Mond-tot-mondreclame (of, ook vaak gehoord en nèt iets leuker: ‘mond-op-mondreclame) is de beste reclame die je kan hebben, zo luidt de consensus. Maar is dat werkelijk zo? Wij merken zelf namelijk regelmatig dat bedrijven bij het selecteren van een IT- of ERP-partner helemaal niet zitten te wachten op een ‘brevet van vermogen’ in de vorm van zeer tevreden klanten. Wat is hier aan de hand?

 

Onbezoldigde ambassadeurs

Succes story, klantcase, referentiecase of testimonial: hoe je het ook noemt, er wordt in onze branche maar weinig mee gedaan. Terwijl het werk voor pak ‘m beet een kapsalon of garagebedrijf niet aan te slepen is, als blije kanten als onbezoldigde ambassadeurs nieuwe klanten aanbrengen. Worden we misschien domweg niet geloofd, ook al staan de uitspraken van onze ‘fans’ op papier? Wil men de lovende woorden liever uit hun eigen mond horen? Dat is, in elk geval bij ons, geen enkel probleem. Sterker nog: het is een standaard element van onze overstapservice. En zij vertellen het vaak nog mooier dan wijzelf!

Een brug te ver

Zelfs dat blijkt in de praktijk regelmatig een brug te ver, terwijl een simpel belletje naar de ‘ambassadeur’ in kwestie toch een kleine moeite is. Te meer omdat je dan naast zaken als gebruikte technologie en de aanwezige knowhow ook meteen weet of we proactief zijn, snel reageren en ook nog een beetje prettig in de omgang zijn. Het gaat per slot van rekening om de basis van jouw bedrijfsvoering. Of schuilt juist daarin het antwoord? Gaat dat belletje, of meerdere wat ons betreft, de angst om je hele hebben en houwen aan een ander over te dragen ook niet wegnemen? Maar wat dan wel?

Tis nie waar!

Laatst werden we gebeld door een ‘geïnteresseerde’ partij in een implementatie van King ERP die ook niets had gedaan met de succesverhalen die we jaren geleden hadden aangeboden. Toch in zee gegaan met een concullega en jawel: daar hadden ze spijt van, want de gedane beloftes werden niet nagekomen. Tis nie waar! Weer in gesprek gegaan na een aantal jaren, maar nog steeds is er argwaan met als gevolg dat we een punt hebben bereikt dat we overwegen zelf de knoop door te hakken en voor de eer te bedanken. Niet uit arrogantie uiteraard, maar puur omdat een samenwerking niet gaat werken als er onvoldoende vertrouwen is en blijft. En dat terwijl we in op de kop af dertig jaar nog niet één vergelijkbaar traject hebben verknald.

U mag het zeggen

Dus zeg het maar: welk succesverhaal van klanten van MCC wilt u horen? Of op welke specifieke vragen wilt u dat zij antwoord geven? En in hoeverre wilt u zelf succesvol worden, net als zij? We brengen u met alle plezier in contact met de bewuste bedrijven, waarvan het gros werkzaam is in de handel, industrie en logistiek. Nu maar hopen dat ze op korte termijn tijd voor u hebben, want aan werk hebben ze geen gebrek. Toeval?