André van Ramshorst
25 juni 2020

Vakantie of niet; ICT is geregeld

Van “intelligente lockdown” naar ontspanning. Nog ruim 1 week te gaan en dan start regio Noord Nederland al met de zomervakantie…hoe gaat deze periode eruit zien voor jullie? We horen uiteenlopende verhalen over de aanstaande vakantie. Team MCC gunt jullie een zorgeloze vakantie!

8 weken ontregeld

Zo’n 3 maanden geleden werd Nederland overvallen met de maatregelen om SAMEN onze verantwoordelijkheid te nemen in de strijd tegen het veelbesproken virus. Het merendeel van de scholen ging tijdelijk op slot, bedrijven zagen hun commerciële kansen verdampen, medewerkers behoorde van de één op andere dag thuis te werken; dit alles in afwachting van mogelijke versoepelingen.

Als automatiseringspartner in het MKB zien we een “nieuwe normaal” in de omgang met elkaar. Mensen komen de huizen weer uit, hebben minder afleiding omtrent de thuissituatie (omdat schoolgaande kinderen inmiddels weer op school worden verwacht) en zijn ook weer bereid elkaar face-to-face te spreken. Vanuit een redelijk ontregelde periode van 8 weken zorgt een vakantieperiode ook vaak voor de nodige uitdagingen. Hoe gaan jullie deze periode tegemoet?

Vrij van verplichtingen

Dat is waar het om draait tijdens vakantie! Het woord vakantie is afgeleid uit het Latijnse vacantia en beschrijft dit als een meerdaagse periode waarin een persoon gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt (tijdelijk niet naar school, studie of werk).

Met je (tijdelijke) werkplek thuis en nieuwe apps op je (privé) smartphone om bereikbaar te zijn voor alle collega’s is de scheidslijn tussen privé en werk behoorlijk vervaagd. Aandachtspunt is om juist tijdens de aankomende vakantieperiode alles goed te regelen.

Van ontregeld naar geregeld

Zijn al je inlogsessies goed afgemeld?
Goed gedaan, dan staat er geen onnodige verbinding meer open!

Staat je “Out of Office” melding aan?
Perfect, dan weten je collega’s maar ook externen dat je op dit moment niet bereikbaar bent (en dat ze wellicht met een andere collega kunnen mailen) of dat reactie even uitblijft.

Is de doorschakeling naar je mobiel uitgezet?
Dat geeft rust en voorkomt dat je onnodig gebeld wordt en je voicemail onnodig volloopt met berichten.

Zijn alle lopende acties door jou overgedragen naar je collega’s?
Geweldig, zo zijn alle belanghebbenden op de hoogte en tasten ze niet in het spreekwoordelijke duister.

Bovenstaande acties zijn misschien een open deur, maar met de ontregelde periode die we achter de rug hebben is het prettig dit soort acties af te vinken. Team MCC is bereikbaar en voor jullie aan het werk. Proactief. Vóór, tijdens en ná de vakantie.

Geen rare sprongen in tijden zoals deze, maar betrouwbare en stabiele oplossingen & dienstverlening die zich ook nú bewijzen.