30 september 2020

‘de pot op’ met slechte automatisering

Het is krasse taal, maar dat zegt wat ons betreft álles over de noodzaak van een goed werkende ICT-omgeving. Hoe is dat bij jullie geregeld?

Van tafelgesprek naar serverruimte

Regelmatig nodigen wij ons uit bij groothandels, productiebedrijven en transport ondernemingen om in gesprek te gaan over ICT & automatisering. In ons gesprek aan tafel pakken we de grote lijn, stellen we kritische vragen over de verwachting van ICT & automatisering en beoordelen we hoe dit in lijn is gebracht met de beschikbare voorzieningen/oplossingen. Dan volgt de rondleiding en het spreekwoordelijke “kijkje onder de motorkap”…

Georganiseerde chaos

Helaas komen we nog te vaak tegen dat een softwareleverancier of ICT-partij er een zooitje van maakt. In de beleving van onze gesprekspartner is het goed georganiseerd; de praktijk wijst regelmatig uit dat het een chaos is. Wij zien dat vaak al wel aan de uiterlijke verzorging van de werkplekken, serverruimte en patchruimte. Bijvoorbeeld of de bekabeling per werkplek (via een kabelrups) is geleid, of de patchruimte goed gestructureerd is (waarbij alle relevante aansluitingen voorzien zijn van een label), op welke manier de server up-to-date is (niet gebruikte gebruikersprofielen opgeschoond, softwareversies bij de tijd) etc.

Samen bouwen aan zekerheid

Een gezamenlijk belang vraagt om een gezamenlijke verantwoordelijkheid; daar staat team MCC voor!

Soms zijn bedrijfsprocessen en systemen zo gegroeid dat het onoverzichtelijk is geworden. Overstappen lijkt dan lastig of zelfs onmogelijk. Wij helpen jullie om alles, stap voor stap, inzichtelijk te krijgen.

Wij nodigen ons graag uit om te bespreken op welke manier slimme ICT & automatisering bijdraagt aan succesvol(ler) ondernemen. Dit is geen “broodje aap verhaal” maar een concrete (actie)lijst met onderwerpen gericht op jullie gebruik van ICT & automatisering; gebaseerd op 30 jaar ervaring.

Maak kennis met onze “overstap service” dan drinken wij binnenkort samen een kop koffie!

Maak een afspraak. Wij inspireren!