16 november 2020

Vastgeroest of nog steeds uitdagend?

“Ik heb IT nooit gezien als werk! Vroeger was het een hobby en daar heb ik mijn werk van gemaakt! Zo sta ik er nog steeds in en ik zie mijn collega’s dan ook meer als vrienden!”

“We zijn gewoon gaaf en lelijk tegelijkertijd!”

 

Twee quotes van onze diehards: Peter en Jordy, beide hoogstwaarschijnlijk geen onbekende van jullie.

Peter van Dusschoten geboren en getogen in Amersfoort, maar inmiddels al weer 7 jaar woonachtig in Veenendaal met zijn vrouw en 2 dochters.

Sinds 1 januari 2021 is hij 20 jaar in dienst bij MCC. ‘Ik zit hier prima op mijn plaats en ik verwacht er misschien nog wel 20 jaar aan vast te plakken! Het werk is afwisselend en door nieuwe ontwikkeling blijft het uitdagend en ik kan het met de meeste klanten goed vinden. Er zijn ook klanten waar ik vanaf de eerste werkdag bij MCC nog steeds het onderhoud doe! Dat vind ik erg leuk en voel me dan soms ook onderdeel van die klanten.’

Jordy Hermans ook afkomstig uit Amersfoort e.o. woont nu met zijn vrouw en ook twee dochters in Bunschoten-Spakenburg. Sinds 1 november 2020 was het 10 jaar geleden dat hij ons team kwam versterken. ‘Het voelt zeker niet als 10 jaar, de laatste jaren zijn voor mijn gevoel zo snel gegaan! Ik voel me niet vastgeroest of de ‘oude garde’ en dat lijkt me toch een positief iets!’

Samen hebben ze de afgelopen jaren heel wat projecten opgeleverd. Peter duikt nog een herinnering op. ‘Ik weet nog dat ik samen met Jordy een nieuw type firewall ging installeren. We kwamen er niet uit en we zochten telefonisch contact met de leverancier. Eigenwijs als we waren dachten we dat het advies van een ‘simpele herstart’ ons probleem niet op zou lossen, maar niets was minder waar! Na een poosje prutsen toch dat advies maar ter harte genomen en alles werkte weer. Dit voorval gebeurde bijna 10 jaar geleden, maar we grappen hier nu nog steeds over.’

Er is veel veranderd in die jaren dat ze hier werkzaam zijn; ‘20 jaar ICT is eigenlijk een eeuw in normale ‘mensenjaren’.’ geeft Peter aan. Windows XP was toen nog de grote onbekende en dat pakket wordt nu niet eens meer ondersteund. ADSL was net op de markt en de breedband verbindingen van toentertijd zijn een lachertje in vergelijk met het 4G op je mobiel nu. Daarnaast is Mulder Computer Centrum omgedoopt onder Wilfred zijn hoede tot MCC Automatisering. En verhuisden we een aantal jaren terug naar een heerlijk pand in het centrum van Voorthuizen. Met een leuk team aan collega’s en een mooie portfolio aan klanten.

De vraag hoe zij elkaar zien, beantwoorden ze los van elkaar min of meer het zelfde: ‘Een gewaardeerde collega, we zitten goed op één lijn en uiteindelijk hebben we hetzelfde doel; de klanten tevreden houden en stellen! We kunnen niet alleen met elkaar lachen, maar ook goed met elkaar sparren als het aankomt op complexe vraagstukken. ‘Als ik een verschil moet benoemen zou ik zeggen dat Jordy vaak al met één been bij de finish staat (vooruit kijkt / denkt) en dat hij dan gaat checken hoe hij tot dat doel moet komen. Zelf ben ik meer van het rustig voorbereiden en uitzoeken en vervolgens stapje voor stapje naar die finishlijn toewerken.’ aldus Peter.

Kortom wíj hopen nog lang deze mannen in ons team te mogen hebben, we waarderen hun inzet en persoonlijke touch en zien uit naar vele uren mooie en waardevolle samenwerkingen!