5 januari 2022

We hebben er (wéér) een grote concurrent bij!

Toen we eind vorig jaar (wéér) een persbericht lazen van een lokale concullega was het niet zo schrikken. Zij zijn in handen gevallen van investeerders die de bewuste ICT-partij gaan inpassen in een breder ICT-netwerk. Een overname als deze biedt compacte ICT-dienstverleners als MCC juist volop mogelijkheden! Niet alleen qua werkvoorziening maar ook op het gebied van personeel.

Nu je er toch bent 🙂 bekijk ook onze vacatures voor ICT Consultant en Accountmanager ICT.

Tussen de wal en het schip

We kennen immers allemaal wel de betrekkelijkheid van een uitspraak als ‘Size does matter’. Sterker nog: wie niet groot of sterk is, moet slim zijn. De verhalen van David en Goliath, het Paard van Troje en zelfs Kleinduimpje zijn er ‘groot’ door geworden. Als consumenten weten we wat schaalgrootte bij bijvoorbeeld internet- en andere providers voor ons als gebruiker kan betekenen in termen van bureaucratie en servicegraad. Er is weinig reden om aan te nemen dat het met zo’n overname anders zal gaan. In de praktijk is de kans levensgroot dat veel klanten, met name de kleinere tot pak ‘m beet 50 werkplekken, tussen de wal en het schip gaan belanden.

Ruis op de lijn

Als je al jaren elkaars concurrent bent geweest, ben je niet van de ene op de andere dag elkaars grootste vrienden. Dat werkt misschien wel op MT-niveau, maar niet op de werkvloer. Uiteindelijk wil je toch je eigen klanten blijven bedienen en kan een situatie van landjepik ontstaan. Ook ontstaat in vergelijkbare situaties vaak vertraging en ‘ruis op de lijn’. Enerzijds vanwege een extra managementlaag en anderzijds omdat er meer afstemming moet plaatsvinden tussen de deelnemende dienstverleners onderling. Bovendien is het in elkaar schuiven van verschillende bedrijfsculturen bepaald geen knip-en-plakwerk. Naast ‘horizontale’ risico’s zijn er ook de nodige verticale valkuilen. Want wie zit er te wachten op een extra kapitein op het schip in de persoon van de investeerder?

Vertrouwensband

Gelukkig zijn er nog partijen als MCC die wel met beide benen op de grond blijven en letterlijk en figuurlijk dichtbij hun klanten blijven staan. Daar wordt nog wel snel geschakeld en blijft de vertrouwensband intact. Daar word je geen nummer, of ‘ticket’, maar weet iedereen wie je bent en wat er bij je bedrijf allemaal speelt. Of is dit allemaal een beetje ‘grootspraak’ van een bescheiden ICT-partij? De eerste bedrijven bij ons om de hoek hebben hun zorgen inmiddels al bij ons geuit en overwegen hun ICT-behoeften elders onder te brengen. Dus zegt u het maar…

>> het start met een advies