4 februari 2022

Buy or build

Ben jij huiseigenaar? Dan heb je de “buy or build” keuze misschien wel gemaakt. Koop ik een bestaande woning of ga ik er zelf een bouwen? In beide gevallen heeft dit voordelen maar ook aandachtspunten. In de keuze voor bedrijfssoftware is dat niet anders.

Wat heb ik precies nodig?

In de afgelopen 25 jaar hebben wij veel ervaring opgedaan met bedrijfssoftware (ook wel ERP genoemd). Standaard software, branche specifieke software, maatwerk software; we hebben ze in verschillende kleuren & maten voorbij zien komen. Waar kies je voor?

Uiteraard zoek je naar de meest complete oplossing voor jouw bedrijf. Sluit dit niet volledig aan bij jouw wensen, dan laat je het toch gewoon bouwen? Klinkt logisch, maar is dat tegenwoordig ook een wijs besluit? Jouw keuze heeft altijd invloed op (doorloop)tijd, capaciteit en budget.

Schoenmaker blijf bij je leest

Wij zijn er van overtuigd dat ieder softwarebedrijf/-platform haar eigen expertise heeft. Het (er)kennen van deze expertise laat direct zien voor welke onderdelen er samengewerkt wordt. Als het goed is help jouw automatiseringspartner hierbij.

De focus van MCC is vooral gericht op groothandels. Bij groothandels draait alles om de order/bestelling. Daarom verwachten wij dat alles wat nodig is om deze order te verwerken ook standaard beschikbaar is in het ERP-systeem. Voor alle overige onderdelen maken wij de keuze “buy or build”.

1 + 1 = 3

Samen kom je verder. Dat is waar het om draait! Hoe verleidelijk het soms is om meer zelf te doen is het krachtig(er) om samen te werken. Het succes van samenwerken is dat je het van beide kanten ziet als een werkwoord; kies ervoor om te ‘geven’.

De aankomende periode delen wij onze ervaringen met jullie over onze partners. Daarmee wordt het voor jou zichtbaar(der) wat onze strategie is voor “buy or build”.

>> Korrels trapt af