Peter van Dusschoten
2 juli 2018

Office 365: Microsoft Bookings

Onze tweede blog over specifieke mogelijkheden met Office 365 is een feit. Zo wordt Microsoft Bookings uitgelicht in deze blog. Heb je onze eerste blog over Microsoft Stream gemist? Klik hier om te lezen.

Efficiënt werken voor dienstverleners

Met je smartphone binnen handbereik ben je altijd bereikbaar, heb je altijd zicht op je agenda en is het mogelijk om vrijwel direct te reageren op e-mail. Wat wil je nog meer?

Ons antwoord: efficiënt werken.

Alle informatie binnen handbereik is prettig. Voor je gevoel ben je aan het “multi tasken”, maar de praktijk wijst uit dat je meer afgeleid wordt en daardoor minder efficiënt werkt.

Besteed minder tijd aan plannen

Als dienstverlener ben je afhankelijk van afspraken met klanten. Bij het plannen van een afspraak gaat de meeste tijd verloren aan het op elkaar afstemmen van de agenda’s. Je herkent het wel: Welke mogelijkheid heb jij op dinsdag? Hoe laat is mogelijk? En een week later?

Daarbij komt dat bepaalde werkzaamheden op gezette tijdstippen plaatsvinden. Zo ben je bijvoorbeeld vaste momenten in de week op kantoor aanwezig en bereikbaar voor een telefonisch consult of beschikbaar voor een bespreking.

Microsoft Bookings maakt het mogelijk om efficiënter te werken en minder tijd te besteden aan plannen. Via een openbare webpagina kunnen jouw klanten een afspraak met je plannen op basis van beschikbaarheid. Zo is het mogelijk om bepaalde tijdsblokken in je planning vrij te geven waarop klanten een afspraak kunnen plannen.

Als voorbeeld een financieel dienstverlener: iedere week heeft men op dinsdagochtend, woensdagavond en donderdag tijd beschikbaar voor bespreking jaarcijfers. Door deze beschikbaarheid aan te geven in jullie planning kan een klant alleen maar kiezen uit deze mogelijkheden. Reeds geplande afspraken worden direct verwerkt waardoor een dubbele boeking niet mogelijk is.

Microsoft Bookings biedt meer

Het werken met Microsoft Bookings zorgt ervoor dat de bevestiging van een afspraak automatisch wordt gestuurd net als een herinnering vóór de afspraak; daarmee bespaar je tijd! Online plannen via Microsoft Bookings is eenvoudiger en zorgt voor minder kostbare telefoontjes, maar dat is nog niet alles.

Wat te denken van het verhuren van een machine aan je klanten, vervangend vervoer voor je klanten, het maken van een showroom-afspraak en meer. Verras je klanten met de mogelijkheden om online een afspraak te plannen.

Benieuwd naar de toegevoegde waarde van Microsoft Bookings voor jullie organisatie? Neem contact op voor een afspraak op locatie.

Bel ons voor een afspraak