5 december 2019

Het loopt, vliegt, tikt en kan onze grootste vijand zijn…

Time flies when you’re having fun. Als het wat minder gaat trouwens ook. Uiteraard gaat de tijd geen spat sneller, maar zijn wij het die steeds sneller ‘vliegen’. Wat ons tijdsbesef nog verder in de war schopt, is het feit dat technologische ontwikkelingen razendsnel gaan. Hoe houd je dat allemaal bij? Nou, gewoon. Door onze blogs te lezen. En dat hebben jullie het afgelopen jaar vrij massaal gedaan!

Opvallend

Weet u het nog? ISDN is niet meer, ketenintegratie wordt steeds belangrijker, net als AI, ML en eigentijdse communicatiemiddelen. En we hadden de Brexit natuurlijk. Daarnaast stonden we ook stil bij meer praktische problemen van alledag, zoals het aantrekken van jonge medewerkers, het belang van SLA’s en van persoonlijk (‘non-virtueel’) contact. Wat die moderne communicatietools betreft: die gebruiken we zelf uiteraard ook. Zo krijgen we automatisch rapportages en analyses onder ogen die ons inzicht verschaffen in hoe onze verhalen zijn ontvangen. Daarbij viel ons onder andere op dat er, meer nog dan wat we allemaal doen, relatief veel interesse is in wie wij zijn. Daar zijn we eigenlijk heel blij mee, al klinkt dat misschien raar.

Second opinion

Kennelijk deelt u onze mening dat het ook in de ICT niet de techniek en software, maar nog altijd de mensen zijn die het echte verschil maken. Natuurlijk hadden we ook u persoonlijk graag naar de cloud gemigreerd. Wij snappen echter als geen ander dat u niet zomaar uw huidige ICT-partner aan de kant schuift. Ook van hen krijgt u misschien wel een koninklijke behandeling. Voelt u zich echter een nummer of twijfelt u of uw ICT-infrastructuur echt wel klaar is voor de toekomst, dan is een second opinion zeker aan te raden. De tijd en de technologische ontwikkelingen zullen namelijk ook in 2020 vaak harder vliegen dan u lief is. Stilstaan is meer dan ooit achteruitgaan, en dus geen optie.

Het jaar 2019 duur nog maar enkele weken en die zijn zoals u weet zo voorbij. Gebruik die tijd goed en neem uw huidige ICT eens extra goed onder de loep. Onze collega’s helpen graag een handje mee en nemen daar alle tijd voor. Dat kunnen ze ook, want zij zijn altijd ‘bij de tijd’.